Guides & tips

Skal kødet tilberedes perfekt hver gang? Sådan kommer du i gang med sous vide

Bøf og bajere madlavningskursus

Sous vide tilberedning og ikke mindst udstyr, har for alvor gjort sit indtog i de danske køkkener i de seneste år – og med god grund. Metoden er kendt for at sikre perfekt tilberedning hver gang og selv det kød man aldrig forestillede sig kunne blive mørt, kan rent faktisk gå hen og blive rigtig lækkert. Derudover så er det en utroligt alsidig tilberedningsmetode, som kan bruges til både oksekød, svinekød, fjerkræ, fisk og grøntsager.

Fordelen ved sous vide er at man giver kødet mulighed for at tilberede ved lavere temperatur og over længere tid. Hvor man vil sætte ovnen på 180 grader i halvanden time, vil man måske sætte sous viden på 58 grader i 6 timer. Det gør en forskel for slutresultatet.

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med sous vide og byde din familie eller gæster på perfekt tilberedt kød hver gang? Så skal du læse med her. Vi har kigget nærmere på tilberedningsmetoden og fundet vores bud på den bedste sous vide, så du kan komme i gang uden at det koster en formue, men stadig så du har udstyr af den rette kvalitet.

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Sous vide udstyr

Hvis du har fået mod på at begive dig ud i sous vide tilberedning, så skal du selvfølgelig først lige have styr på udstyret. Det er heldigvis ikke så meget du skal bruge og det koster ikke alverden. Vi anslår at du kan komme i gang for mellem 1.500 og 2.000 kr. Den samlede pris afhænger selvfølgelig af hvilket udstyr du vælger.

For at komme i gang med sous vide skal du bruge følgende udstyr:

  • Sous vide stav
  • En vakuumpakker
  • Et kar, gryde, kasse eller anden form for beholder med plads til +10 liter

Sous vide staven sørger for alt, der har med tilberedningen at gøre. Du sætter den ned i din beholder og fastgør den til siden af den. Herefter indstiller du den til hvor lang tid den skal køre, samt ved hvilken temperatur. Staven sørger for at cirkulere vandet og holde en præcis temperatur i hele tidsrummet. På den måde kan du sætte tilberedningen på autopilot. Der findes desuden også sous vide stave, der har Wi-Fi, hvilket muliggør at de kan monitoreres og fjernstyres via en app.

i samarbejde med PriceRunner

 

Vakuumpakkeren skal du bruge til at vakuumpakke det du vil tilberede. Vakuumpakningen er en essentiel del af tilberedningen. Faktisk så betyder sous vide, “under vakuum”. En vakuumpakker kan du købe for mellem 300 og 500 kr. og så er du egentlig klar. Udover vakuumpakkeren, så skal du også huske at købe vakuumposer. Kødet beskyttes af vakuumposen og alt luft holdes ude, hvilket hjælper med at nå den gode tilberedning og det perfekte resultat.

Det sidste du skal bruge er en beholder. Det kan være at du i forvejen har en stor gryde, så kan du fint bruge den. Du skal dog være opmærksom at den gerne skal kunne indeholde minimum 10 liter, i hvert fald hvis du planlægger at tilberede en hel steg eller andre store stykker kød. Alternativt kan man købe et kar specifikt lavet til formålet eller bruge en plastik/termokasse. Alle tre løsninger kan fungere og bør give samme resultat i sidste ende.

Når du har disse tre ting, så er du faktisk klar til at komme i gang. Har du fået mod på at gå i gang med sous vide, så kan du læse alt om tilberedning, udstyr og meget mere ved at klikke på knappen nedenfor.

Vil du læse om noget andet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed