Guides & tipsNyheder

Hvad er MICHELIN guiden?

Gourmetophold på Tambohus Kro og Badehotel

Michelinguiden er en fransk madguide, der bedømmer restauranter og kvaliteten af deres madlavning. En restaurant kan få 1, 2 eller 3 Michelinstjerner, hvor 3 er det ypperste en restaurant kan opnå. Michelinstjerner har følgende betydning.

★: En rigtig god restaurant i sin kategori

★★: Fremragende mad der er værd at køre en omvej for

★★★: Exceptionel madlavning der er værd at rejse for

Restauranterne bliver bedømt af Michelins egne anmeldere kaldet ”inspektører”. Disse anmeldere er totalt anonyme, så de må ikke røbe deres arbejde over for nogen og må heller ikke snakke med journalister omkring deres virke. Denne anonymitet sikrer, at restauranterne ikke har mulighed for at give anmelderne særbehandling. Dermed fås en fair bedømmelse af restauranterne fra eksperter inden for gastronomi.

Udover den kendte Michelinstjerne, så uddeler Michelinguiden også den såkaldte ”Bib Gourmand”. En Bib Gourmand gives til restauranter, der tilbyder god mad til en god pris. Så hvis du vil have værdi for pengene, så er det restauranter, der har fået tildelt en Bib Gourmand du skal lede efter. Og både når det kommer til Michelinstjerner og Bib Gourmand, så har Danmark masser af oplevelser at byde på.

Hvilke Michelinrestauranter er der i Danmark?

Danmark er Nordens højborg, når det kommer til Michelinrestauranter. I alt har vi fået tildelt 38 Michelinstjerner, som er fordelt på 27 forskellige restauranter. Det store antal Michelinrestauranter betyder også der er noget for enhver smag – om du er til nyt nordisk, fransk eller det østlige køkken, så er der noget for dig. For at gøre det nemt at finde en Michelinrestaurant nær dig, har vi samlet alle mulighederne i Danmark nedenfor.

I København er der følgende Michelinrestauranter:

          ★: The Samuel, Marchal, Kokkeriet, Formel B, Kiin Kiin, Søllerød Kro, Alouette, Jatak

★★: AOC, Kadeau, Alchemist, Jordnær, Kong Hans

★★★: Geranium, Noma

I Aarhus er der følgende Michelinrestauranter:

★: Gastromé, Domestic og Substans

★★: Frederikshøj

I resten af landet er der også mange muligheder for at prøve hæderkronet Michelinmad:

★: Dragsholm Slot Gourmet (Hørve), Frederiksminde (Præstø), Kadeau Bornholm (Bornholm), MeMu (Vejle), Ti Trin Ned (Fredericia), Lyst (Vejle), Syttende (Sønderborg), MOTA (Nykøbing Sjælland)

★★: Henne Kirkeby Kro (Henne), Koks (Færøerne)

Gode Michelintilbud hos gastrooplevelser.dk

Her hos gastrooplevelser.dk tilbyder vi også flere muligheder inden for Michelinmad – både i Aarhus og København. Og vores priser viser, at det ikke behøver at være nogen bekostelig affære at prøve denne hæderkronet spise.

I Aarhus kan du få en 2-retters menu hos restaurant Pondus lige ved Aarhus Å til kun 295 kr. Pondus har både en Bib Gourmand og Det Økologiske Spisemærke i sølv – her laves gastronomi med afsæt i økologiske råvarer.

Du kan også prøve en Michelinmiddag hos Substans for 695 kr. Substans fik i 2021 tildelt den prestigefyldte Michelin-stjerne, så du er garanteret godt køkkenhåndværk og store smagsoplevelser.

Tager vi i stedet et smut til København, så kan du prøve Norrlyst’s berømte smørrebrød m.m. til kun 285 kr. En oplagt frokostmulighed inden du tager på opdagelse i København.

Du kan også prøve restaurant Rebel, der har fået Michelin-guidens Bib Gourmand adskillelige gange. For blot 595 kr. får du både 4 snacks, 1 amuse-bouche, 1 glas champagne samt en menu tilpasset sæsonen med afsæt i danske kvalitetsråvarer.

Slutteligt kan du også forkæle smagsløgene med et visit hos Kokkeriet, hvor du kan få en Michelinmiddag til 895 kr. Her kan du smage rebelske fortolkninger af klassiske danske retter, og dertil nyde højkvalitetsvin fra hele verden.

Vil du læse om noget andet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed