Social dining er et forholdsvist nyt koncept i Danmark. Det er i de senere år blevet mere og mere populært. Den udvikling har flere danske restauranter også fulgt ved at introducere det nye koncept, samtidigt med at vi har set flere nye restauranter, der udelukkende er bygget op omkring social dining.
Hvis du ikke har prøvet det endnu, så er vores klare anbefaling at du gør det – og er du endnu ikke helt overbevist, så håber vi at du vil læse videre og høre om hvorfor det er vores anbefaling.
Udvalgte social dinning oplevelser
Hvad er social dining?
Social dining handler i alt sin enkelthed om at bruge et måltid til at skabe socialt samvær og relationer. I madens verden betyder der ofte at man deles om maden. Mange nye restauranter slår således sig op på koncepter, hvor få store eller mange små retter deles af hele selskabet.
Det handler i høj grad om at inkludere, fremfor at ekskludere. Vi skal huske at være sammen, når vi er sammen. Det er det social dining kan, fordi fokus netop er på det sociale aspekt, fremfor på den enkelte. Man arbejder altså meget med at bruge madoplevelsen på en anden måde end man traditionelt set har gjort.
Dette gør social dining til en anderledes og rigtig hyggelig oplevelse. I modsætning til den traditionelle restaurantoplevelse, hvor hver deltager vælger sin egen ret og får den serveret på sin tallerken, så handler det om at vi vælger og spiser maden sammen. Så i stedet for at du får din ene hovedret, så får i måske seks mindre retter, som i deles om.
Hvis man er madelsker, så er det også en mulighed for at prøve en helt masse nye smagsoplevelser på samme tid. Med de mange små retter vil der ofte være lidt for enhver smag – og i langt højere grad mulighed for at prøve noget nyt.
Hvorfor skal du så prøve social dining?
Der er flere grund til at prøve social dining, nogle af dem indgår også i beskrivelsen ovenfor. Mulighederne i Danmark er efterhånden mange – både på ‘rene’ social dining restauranter, men også på restauranter, hvor social dining er blevet integreret i det eksisterende koncept.
Hvis vi skal nævne de primære grund til at du skal prøve det, så vil vi helt klart lægge vægt på at:
- I har mulighed for at være sammen om en madoplevelse på en helt anden måde.
- Fokus er på det sociale samvær og oplevelsen nydes i høj grad i fællesskab – serveringerne er lavet til at blive delt.
- Der er mulighed for at smage en masse mindre retter – og man kan derfor bedre tage chancen med noget man ikke har prøvet før.
- Det er et koncept, der fungerer i mange sammenhænge; firmaevents, fødselsdage, aftener med venner, veninder og familie mm.
Hvis du ikke har prøvet det endnu, så synes vi faktisk bare at du skal kaste dig ud i det. Tag nogle venner eller familie under armen og find en restaurant, der har fokus på den sociale madoplevelse – det kan kun blive godt!
Hvis du vil have et bud på hvor du kan tage hen og prøve social dining, så går vores klare anbefaling til Restaurant Basso i Århus og København. Her står den på italiensk når det er bedst, i et fremragende dele format. I får serveret hele 13 retter, som kan deles og byder på mange nye smagsoplevelser.