Guides & tips

Hvad er Det Økologiske Spisemærke?

Michelinmad hos restaurant Pondus

Det Økologiske Spisemærke gør det muligt for dig som kunde at se hvilke spisesteder, der har stort fokus på økologi herunder miljø, biodiversitet og dyrevelfærd.

Det Økologiske Spisemærke uddeles enten i bronze, sølv eller guld:

  • Det Økologiske Spisemærke i bronze betyder, at 30-60% af spisestedets føde- og drikkevarer er økologiske.
  • Det Økologiske Spisemærke i sølv betyder, at 60-90% af spisestedets føde- og drikkevarer er økologiske.
  • Det Økologiske spisemærke i guld betyder, at 90-100% af spisestedets føde- og drikkevarer er økologiske.

Hvis du går meget op i økologi, så kan du kigge efter Det Økologiske Spisemærke, når du skal spise ude. Det er en statskontrolleret mærkningsordning, så du er sikret at spisestederne lever op til kravene.

Hvilke restauranter i Danmark har Det Økologiske Spisemærke?

Indtil videre har 114 danske restauranter fået tildelt Det Økologiske Spisemærke. Heraf har 33 fået et i guld, 32 har fået et i sølv og de resterende 49 har modtaget et i bronze.

Her hos gastrooplevelser.dk har vi også muligheden til dig, der går meget op i økologi. Eksempelvis kan du prøve restaurant Pondus lige ved Aarhus Å for blot 295 kr. Restauranten har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder, at 60-90% af maden og vinene er økologiske. Derudover har Pondus også modtaget Michelinguidens Bib Gourmand – så her serveres ikke blot økologisk mad, men også gastronomi til rimelige priser.

Vil du læse om noget andet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed