Det Økologiske Spisemærke gør det muligt for dig som kunde at se hvilke spisesteder, der har stort fokus på økologi herunder miljø, biodiversitet og dyrevelfærd.
Det Økologiske Spisemærke uddeles enten i bronze, sølv eller guld:
- Det Økologiske Spisemærke i bronze betyder, at 30-60% af spisestedets føde- og drikkevarer er økologiske.
- Det Økologiske Spisemærke i sølv betyder, at 60-90% af spisestedets føde- og drikkevarer er økologiske.
- Det Økologiske spisemærke i guld betyder, at 90-100% af spisestedets føde- og drikkevarer er økologiske.
Hvis du går meget op i økologi, så kan du kigge efter Det Økologiske Spisemærke, når du skal spise ude. Det er en statskontrolleret mærkningsordning, så du er sikret at spisestederne lever op til kravene.
Hvilke restauranter i Danmark har Det Økologiske Spisemærke?
Indtil videre har 114 danske restauranter fået tildelt Det Økologiske Spisemærke. Heraf har 33 fået et i guld, 32 har fået et i sølv og de resterende 49 har modtaget et i bronze.
Her hos gastrooplevelser.dk har vi også muligheden til dig, der går meget op i økologi. Eksempelvis kan du prøve restaurant Pondus lige ved Aarhus Å for blot 295 kr. Restauranten har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder, at 60-90% af maden og vinene er økologiske. Derudover har Pondus også modtaget Michelinguidens Bib Gourmand – så her serveres ikke blot økologisk mad, men også gastronomi til rimelige priser.