Madlavningskurser bliver mere og mere populære og med god grund. Madlavningskurser er nemlig en oplagt mulighed for at kombinere en sjov og social oplevelse med det at lære noget nyt. Du kan bl.a. lære nye madlavningsteknikker, få indsigt i nye madkulturer, lære mere om sund og ernæringsrig kost og meget mere. Et madlavningskursus er også en god måde at få inspiration til madlavningen derhjemme på. Du får også chancen for at udfolde dig kreativt i køkkenet, når der skal kreeres lækre retter i hyggeligt selskab. I langt de fleste madlavningskurser får du også opskrifterne med hjem, så du kan lege videre derhjemme og genskabe de retter, som du lærte undervejs.
De mest populære byer at deltage i madlavningskurser i er København og Aarhus. Derfor har vi samlet 6 madlavningskurser i dette indlæg, som du kan prøve i begge byer.
Bøf og bajere
Perfekt stegte og saftige bøffer med dertil iskolde bajere. Det bliver næppe bedre, og er netop det du får med dette madlavningskursus. I løbet af 4 timers madlavningskursus kan I se frem til at skulle lave tatar med hjemmelavede chips, sous vide svinebryst med æble-fennikel-salat, bøf af modnet oksekød med hjemmelavet bearnaise og frisk frugt med mascarpone-råcreme. En gennemført lækker menu, hvor I undervejs kommer til at lære forskellige moderne køkkenteknikker i takt med at retterne skal laves. Bl.a. lærer I, hvordan man laver en vaskeægte bearnaise helt fra bunden med smør og æg. Det er en sikker vinder til næste gang du inviterer gæster på besøg! Til maden kan I nyde kolde øl og god vin alt sammen i hyggelige og uhøjtidelige omgivelser.
Bøf og bajere – Timm Vladimirs Køkken – København & Aarhus: 1.395 kr. – Book din plads her
Nyt nordisk
Det nordiske køkken er blevet mere og mere populært de senere år. Hvorfor? Fordi det nordiske køkken er fantastisk! Vi har i Norden et væld af gode råvarer, som skaber de perfekte rammer for noget fantastisk mad. I dette 4 timers kursus skal I prøve kræfter med netop dette. Undervejs får I kyndig vejledning i nordisk mad og lærer at lave forskellige nordiske retter. Selvfølgelig med afsæt i friske råvarer, der er nøje afstemt med sæsonen. Det bliver med garanti lærerigt, og mon ikke du kan få lidt inspiration til madlavningen derhjemme. Drikkevarer er inkluderet i prisen, og både forklæde samt opskrifter følger med til alle kursusdeltagere.
Nyt nordisk – Timm Vladimirs Køkken – København & Aarhus: 1.095 kr. – Book din plads her
Franske fristelser
I dette madlavningskursus står den på fransk madlavning. Fransk mad er velsagtens en af de mest anerkendte former for gastronomi i hele verden. Og i dette kursus dykker I ombord i de populære franske retter. Bon appetit!
Kurset varer i alt omkring 4 timer, og undervejs er der masser af gode tips og tricks til fransk madlavning. I lærer at lave forskellige franske fristelser, og når først man har prøvet et hjemmebagt sprødt brød eller en smagfuld indkogt sauce, så kan man hurtigt få smag for mere. Til maden er der både øl, vin, og hjemmelavet lemonade. Så der bliver ikke nogen der tager hverken sultne eller tørstige hjem efter en dag, der står på fransk madhygge.
Franske fristelser – Timm Vladimirs Køkken – København & Aarhus: 1.095 kr. – Book din plads her
Mexicansk mad
Trænger du til at spice din Santa Maria krydderimix op? Så er dette kursus lige noget for dig. Det mexicanske køkken er kendt for masser af power og masser af smag. Meget mere end det man får i krydderiblandingerne i supermarkedet. I dette kursus lærer I lave mexicansk mad helt fra bunden med friske råvarer. Det mexicanske køkken er kendt for sine krydderier og retter såsom tacos, burritos, enchilladas og selvfølgelig den populære dessert churros. Undervejs i kurset kaster I jer ud i netop denne slags retter, når der skal laves autentisk mexicansk mad. Menuen står på mexicansk velsmag og undervejs kan I nyde både øl, vin, vand, kaffe, te og hjemmelavet lemonade.
Mexicansk mad – Timm Vladimirs Køkken – København & Aarhus: 1.095 kr. – Book din plads her
Italienske klassikere
Det italienske madkøkken er et af verdens mest populære – og det forstår man godt. Med sine velsmagende retter i både det salte og søde køkken, er der noget for enhver smag. Der findes favoritter hos både børn og voksne i det italienske madunivers. I dette madlavningskursus skal I lære at lave nogle af de største klassikere fra Italiens madkultur. I kan blandet se frem til at prøve kræfter med risotto og tiramisu. Drikkevarer i form af øl og vin er inkluderet i prisen. Kurset varer cirka 4 timer og foregår i hyggelige og uformelle omgivelser. Efter kurset er du klædt på til at lave italienske retter derhjemme, som er populære hos de fleste.
Italienske klassikere – Timm Vladimirs Køkken – København & Aarhus: 1.095 kr. – Book din plads her
Den lille kemiker
Find sikkerhedsbrillerne frem og bevæg jer ind i køkkenet. Nu skal der leges og eksperimenteres i 4 timer! Dette madlavningskursus har nemlig sit fokus på molekylær gastronomi. Her skal der eksperimenteres med både geletering, flydende nitrogen og andre spændende køkkenteknikker. Det bliver en dag, hvor der leges med teksturer og temperaturer i forskellige afskygninger. Så hvis I har lyst til at lade kreativiteten få frit spil og kaste jer ud i nye madeksperimenter, så er dette kursus det oplagte til jer. Vin og drikkevarer er inkluderet i prisen.
Den lille kemiker – Timm Vladimirs Køkken – København & Aarhus: 1.195 kr. – Book din plads her
Dette indlæg fokuserer på de madlavningskurser, der er tilgængelige i København og Aarhus. Hvis du også har lyst til at deltage i et bagekursus i en disse to byer, så har vi også et væld af muligheder hos bagekurser.dk.